• ACD5091_Akrostikon_3000x3000px
  • ACD5091_digipak

Akrostikon

BJØRN KRUSE: Akrostikon - Concerto for Organ, Percussion, and String Orchestra · KJELL HABBESTAD: Ave Maria – Concerto for Organ and String Orchestra · KJELL SAMKOPF: Concerto for Vibraphone andmer… Strings

Lars Notto Birkeland, organ · Eirik Raude, percussion · Vox Clamantis · Kai Grinde Myrann, conductor · Norwegian Radio Orchestra

Birkeland og Raude har i en årrekke samarbeidet om prosjekter for slagverk og orgel, noe som har resultert i en lang rekke konserter og bestillingsverk.

kr 139

Ny musikk for orgel, slagverk og strykeorkester!

Konsertrepertoaret for orgel eller slagverk med orkester er lite, og enda mindre der både orgel og slagverk er solister. Eirik Raude og Lars Notto Birkeland ønsker å løfte disse instrumentkombinasjonene frem i lyset, både gjennom å bestille nye verker og fremføre allerede skrevet repertoar. Denne utgivelsen er et resultat av arbeidet: én konsert for hver av instrumentene og en dobbeltkonsert der de to møtes!

Birkeland og Raude har i en årrekke samarbeidet om prosjekter for slagverk og orgel, noe som har resultert i en lang rekke konserter og bestillingsverk. Habbestad, Kruse og Samkopf har skrevet musikk som, hver på sin måte, henter ut ressursene som bor i disse soloinstrumentene. Innspillingen er gjort i Fagerborg kirke, på det imponerende Goll-orgelet som ble innviet i 2007 og har blitt etablert som et av Oslos fineste konsertorgler.

More

Ny musikk for orgel, slagverk og strykeorkester! Konsertrepertoaret for orgel eller slagverk med orkester er lite, og enda mindre der både orgel og slagverk er solister. Eirik Raude og Lars Notto Birkeland ønsker å løfte disse instrumentkombinasjonene frem i lyset, både gjennom å bestille nye verker og fremføre allerede skrevet repertoar. Denne utgivelsen er et resultat av dette arbeidet: én konsert for hver av instrumentene og en dobbeltkonsert der de to møtes!

Allsidige komponister

De tre komponistene tilhører samme generasjon og er å regne som veteraner i det norske musikkmiljøet. Bjørn Kruse er en av Norges ledende moderne komponister med fremføringer av verk i både Europa og USA. Han har også mottatt flere priser og utmerkelser fra inn- og utland. Kjell Habbestad har en lang rekke komposisjoner bak seg, med kirkemusikk på en fremtredende plass. Kjell Samkopf har vært professor i slagverk ved Norges musikkhøgskole, og som komponist jobber han mye på tvers av forskjellige kunstretninger – blant annet med elektronikk og dans.

Akrostikon

Akrostikon er når første bokstav i hver linje danner et ord vertikalt. Kruse sier selv om sitt verk at han bruker dette som et bilde på hvordan man lytter til musikk, man følger ikke bare en horisontal linje, men også romlige klanger. Numerologi er en viktig del av Samkopfs verk ‘Konsert nr. 2 for Vibrafon og Strykere’ hvor han bruker Eirik Raudes navn som grunnlag for musikalske valg i stykket. ‘Ave Maria, konsert for orgel og strykere’, tar utgangspunkt i en gregoriansk sekvens som forteller historien da engelen åpenbarte seg for Maria og fortalte henne at hun skal bli mor til Guds barn. I verkets siste sats synger Vox Clamantis en sekvens av engelens hilsen til Maria fra Lukasevangeliet.

Musikerne

Eirik Raude har vunnet en rekke priser som slagverker og har urfremført over 50 verker. Han er spesielt engasjert i kunstformer med videokunst, teater og ballet samt utforsking av ny teknologi. Lars Notto Birkeland er en allsidig utøver som konsertorganist og dirigent. Han har gjort mange samarbeidsprosjekter med orgel og ulike kunstuttrykk. Som kantor i Fagerborg kirke var han sentral i arbeidet med nytt orgel. Kai Grinde Myrann er utdannet komponist og dirigent ved Norges musikkhøgskole. Siden da har han dirigert de fleste profesjonelle orkestrene i Norge samt flere store utenlandske. Kringkastingsorkesteret er ”Hele Norges orkester” og ofte hørbart tilstede på store begivenheter. De har en unik interesse for musikk innen alle sjangre, fra det klassiske repertoaret og samtidsmusikk til pop, rock og folkemusikk.

Bjørn Kruse |Eirik Raude |Kai Grinde Myrann |Kjell Habbestad |Kjell Samkopf |Lars Notto Birkeland |Norwegian Radio Orchestra |Sean Lewis |Vox Clamantis

Utgivelsesdato: 07.09.2018

EAN : 7044581350911

Katalognummer: ACD5091

Priskategori : CD